Annons:
9 augusti 2017

”Denna utbildning rekommenderar jag verkligen för ALLA som träffar idrottare”

Läs vad Lisa Nüth, en av våra deltagare från 3D Performance, har att säga om utbildningen.

”Som fysioterapeut träffar jag ofta idrottarna då en skada redan har inträffat och inte sällan så har skadan uppstått pga fysträning som inte är lämplig för den specifika idrotten utan man tränar som man alltid har gjort tex tunga knäböj för hockeyspelare. Detta gör mig galen!

Så jag kände att det är hög tid att använda det vi idag vet om kroppens funktion och kapacitet för att på bästa sätt förbereda idrottarna för det exceptionella som dessa idrottare utsätter sina kroppar för och för att undvika att de kommer till mig ”för sent” när skadan redan är skedd. Så när jag fick information om 3D Performance utbildningen så kände jag direkt att detta var något för mig som fysioterapeut att anmäla mig till för att få mer kött på benen angående träning och få med mig verktyg för att förhoppningsvis få komma in tidigare hos idrottarna.

Då en stor del av mitt arbete är att få tillbaka idrottarna så fort det bara går till full aktivitet så gav denna utbildningen mig otroligt mycket ny kunskap för att få ut maximalt av idrottarna och minska skaderisken. Då all idrott är kaos gällande rörelse och man väldigt sällan utför samma rörelse så är det såklart extra viktigt att träna på det sättet som idrotten utövas, vilket det tyvärr inte görs idag. Detta tankesätt handlade dessa 3 fantastiska dagar om ”träna som du utövar din sport”

Efter denna utbildning kom jag hem med ett helt bibliotek med övningar och teoretiska kunskaper gällande träning och upplägg för idrottare anpassade för idrottare vad gäller utveckling och ålder och alla mina förväntningar på utbildningen infriades.

Fantastiskt att under utbildningen så blandas teori med praktik för att få en bättre inblick hur och varför vi tränar på ett visst sätt. Under utbildningen refereras till över 100 forskningsartiklar gällande fysträning vilket är väldigt positivt då min bransch är väldigt forskningsorienterad och detta gör att jag kan referera till artiklar när jag förklarar vad och varför jag tränar på ett visst sätt med mina klienter/idrottare. Det känns verkligen som att Andreas och Seth vet vad de pratar om. Ju fortare detta tänk kommer in i idrotten ju mindre idrottsrelaterade skador kommer vi att få i framtiden orsakade av fysträning som inte är anpassad för idrotten.

Denna utbildning rekommenderar jag verkligen för ALLA som träffar idrottare oavsett om du är tränare, sjukgymnast/fysioterapeut/naprapat, eller fystränare för idrottare i alla åldrar. Det är dags att vi börjar tänka om och inte leva kvar i det gamla tänket.”

Lisa Nüth, Sjukgymnast