Bästa kläderna för träning

Bra träningskläder är A och O för att du ska få ut det mesta av din träning. Flera aktiviteter kräver att du har sköna och funktionella kläder för att du på bästa sätt ska kunna röra dig. Här hittar du de bästa tipsen på vad du bör tänka på när du handlar träningskläder.

Bekväma leggings

Ett par bekväma tights eller leggings är ett måste i träningsgarderoben. Du kan välja att köpa flare leggings eller tights som sitter åt vid foten. Flare leggings har ett vidare byxben, vilket ger en mer avslappnad känsla. Flare leggings passar särskilt bra för yoga, raska promenader, dans och liknande aktiviteter. Tights är ofta det bästa valet för löpträning och cykling. Hos Aim’n hittar du ett brett sortiment av flare leggings, tights, cykelbyxor och andra träningsbyxor. Samtliga produkter är gjorda av ett stretchigt funktionsmaterial och har en snygg design som gör att de passar lika bra till träning som till vardags. Köp gärna t-shirts, toppar och linnen som matchar dina leggings för en komplett look.

Skor som passar dina fötter

Du bör även investera i riktigt bra träningsskor. Välj skor som passar för den eller de aktiviteter som du planerar att använda dem för. Om du till exempel tränar inför ett halvmaraton är det viktigt att välja en sko med bra dämpning eftersom att du kommer att springa långt och mycket. Din löparsko bör bland annat passa din fottyp, underlaget och din kroppsvikt. Gå gärna till en välsorterad skoaffär för att få hjälp.

Accessoarer

Glöm inte bort att köpa accessoarer till träningsgarderoben. Om du tränar i värme är det viktigt med keps, vattenflaska, solglasögon och solkräm. Det är mycket viktigt att du dricker ordentligt om du är ute och tränar länge i värme. Om du däremot motionerar utomhus under vinterhalvåret kommer du att behöva värmande accessoarer som mössa, vantar, buff och eventuellt dubbar till skorna. Glöm inte att investera i sköna strumpor och underkläder.